Uyarlama Danışmanlığı

ERP projelerini geçişini zorlaştıran en önemli faktör, mevcut sistemden vazgeçen ve yeni sisteme entegre olmaya çalışan işletmelerin ve çalışanların tam olarak desteklenmemesidir.

Uyarlama danışmanlığı, işletmelerin ERP çözümlerini işletmeyle bütünleştirmek için analiz, tasarım, uygulama ve işletim aşamalarında sunulan bir danışmanlık hizmetidir.

Danışmanlarımız, sektörel Proje Uyarlama Danışmanlığı deneyimleriyle anahtar kullanıcılara işletmenin süreçleriyle ve ürünler arasında köprü kurarak işletmenin bir parçası gibi çalışırlar.

Proje Uyarlama Danışmanlığı kapsamında, danışmanlarımız uluslararası metodolojilere dayanarak sektörel deneyimlerini firmalara aktarırken proje geçiş sürecinde firmalara analiz aşamasından tanımlamaya, tasarımdan canlı geçişe kadar tüm aşamalarda rehberlik ederler.

Logotek Uyarlama Danışmanlığı hizmeti, ERP'ye geçiş sürecinde işletmenizin insan kaynakları ve diğer tüm kaynaklarını en etkin biçimde kullanarak güçlü bir bilgi aktarımı ve akış bütünlüğü içinde işletmenizin verimliliğini maksimum düzeye çıkarmayı hedefler.

Bu hizmet kapsamında şunlar gerçekleştirilir:

1. Firmanın genel süreçlerinin analizi yapılır.
2. Proje planı ve zaman takvimleri hazırlanır ve onaylanır.
3. İşletme çalışanlarıyla kick off toplantıları düzenlenir.
4. Projede ihtiyaç duyulan kaynakların (finansal, fiziksel ve insan kaynakları dahil) tahsisi ve yönlendirmesi yapılır.
5. Cari, stok, hesap planı gibi parametreler belirlenir ve veri yapısı oluşturulur.
6. Belirlenen veri yapısına göre sistem entegrasyonu sağlanarak işletmeye uyarlanır.
7. Süreç aşamaları, her bir modül ve iş paketi özelinde zaman, kaynak, kalite gibi kriterler üzerinden gözden geçirilir ve değerlendirme toplantıları yapılır.
8. Risk tanımlama, risk düzeyi belirleme ve risk kontrol yönetimi çalışmaları planlanır ve risk simulasyonları ile risk cevapları oluşturulur.
9. Kaliteye yönelik düzenleyici faaliyetler belirlenir.
10. Anahtar kullanıcılara veri ve parametrik tanımlamalar konusunda eğitimler verilir.
11. Sistemsel kontroller, altyapı gereksinimleri, işletim sistemi ve işletmeye uyarlanan yazılımın işlevselliği ve işlerliği test edilir ve kontrollere göre düzenlemeler yapılır.
12. Canlı sisteme geçişe refakat ve rehberlik faaliyetleri gerçekleştirilir.
13. Veri yönetimine dayalı form, raporlama ve dizayn çalışmaları tamamlanır.
14. İşletme yöneticileri, anahtar kullanıcılar ve proje danışmanlarının bir arada olduğu tüm çalışmalar raporlanarak proje kabulü tamamlanır.